Aster flower types: wat zijn de verschillende soorten aster plants?

Aster Flower Types: Wat zijn de verschillende soorten Aster Plants?.

Aster Flower Types: Wat zijn de verschillende soorten van Aster Plants?.

De Aster (ASS-ter) is een plantengeslacht dat behoort tot de plantenfamilie Asteraceae (ass-ter-AY-see-ee). Deze familie wordt vaak aangeduid als de Daisy familie. Asters naam is afgeleid van Griekse en Latijnse oorsprong en betekent ster.

Men dacht dat er meer dan zeshonderd leden van deze soort waren; maar onderzoek aan het eind van de 20e eeuw wees uit dat veel van deze soorten tot verschillende geslachten behoorden. Nu wordt aangenomen dat er 180 soorten in dit geslacht zijn.

Ware Asters zijn ontstaan in Azië en Europa. De inheems in Amerika behoren tot de herindelingen. Deze planten worden nog steeds aangeduid met de gewone namen Aster en Daisy. Asters worden ook wel Michaelmas Daisy in Europa genoemd omdat ze heel laat in het seizoen bloeien.

Laat in de zomer en vroege herfst, Asters en degenen met de gewone naam Aster bloeien wijd. Om deze reden, deze planten maken een uitstekende, kleurrijke late-seizoen aanvulling op een bloembed of landschap.

De planten produceren massa's bloemen in tinten van:.

De bloemen zijn prachtig voor vlinders, bijen en andere gevleugelde bestuivers. Ze maken een uitstekende, late seizoen voedselbron voor deze heilzame insecten, dus ze zijn een perfecte keuze om uw vlinder en bestuiving tuin af te ronden.

Andere goede toepassingen voor Asters in de tuin omvatten:.

Uw gebruik van deze planten hangt aanzienlijk af van het type dat u kiest. Asters kunnen variëren in hoogte van acht centimeter tot acht voet.

Sommige rassen verspreid als grondbedekkingen. Anderen staan hoog op stevige stengels. Sommige bloei kort, terwijl anderen kunnen bloeien gedurende de late zomer en herfst.

Grote, stevige, langbloeiende rassen maken goede toevoegingen aan uw snijbloemtuin.

De 180 soorten Asters die binnen de plantenfamilie, Asteraceae, blijven ingedeeld zijn in New York Asters (Aster novi-belgii no vee bel gee) en New England Asters (Aster novae-angliae -no va an glee).

Deze groep wordt vaak aangeduid als Michaelmas Daisies. Er zijn duizenden cultivars binnen dit geslacht in kleuren variërend van bleekwit tot diep paars.

New York Asters zijn veel showeriger dan New England Asters. Ze komen in verschillende soorten en maten, variërend van een voet hoog tot zes voet hoog.

Hier zijn vijf populaire rassen van New York Asters:.

De stervormige, semi-dubbele bloemen zijn bleke lila met helder gele centrale schijven. Deze compacte plant groeit slechts tot een hoogte van een of twee voet en is een goede keuze als een containerplant of langs een grens.

is een opmerkelijk opzichtige plant met grote blauw-paarse bloemen met veel bloemblaadjes lagen. De bloeien kunnen zijn drie inch rond. Ze hebben gele centra verborgen tussen de pluizige bloemblaadjes. Deze Asters kunnen groeien tot ongeveer een meter hoog met een twee-voets verspreiding.

produceren massa's lichtroze dubbele bloeien laat in de herfst. De bloemen zijn iets meer dan twee centimeter doorsnee. Hun centra voegen bijzondere interesse toe als ze overgaan van geel naar limoengroen naarmate de plant rijpt.

produceert massa's semi-dubbele bloeien in een aantrekkelijke schaduw van bleke lila-roze, gecompenseerd door opvallende, heldere gele centrale schijven. Deze bossige cultivar is een dwerg en bereikt slechts een hoogte van een of twee voeten. Het is vooral geschikt voor gebruik als grensplant.

voegt een spat van heldere kleur aan uw late herfst tuin. In prachtige tinten van diep rood en helder roze, deze laaggroeiende, madelief-achtige plant met zijn helder gele centra en aantrekkelijk diep groen blad maakt een uitstekende grens plant.

New England Asters zijn spectaculaire laatbloeiers en zijn inboorlingen van Noord-Amerika. Ze zijn vaak vrij te zien groeien in weilanden en langs de weg.

Vijf van de meest verbazingwekkende voorbeelden zijn:.

cultivar is beschikbaar in drie verschillende kleuren:.

produceert massale helderblauwe bloeien met gele centrale schijven.

heeft heuvels van zeer lichtroze, semi-dubbele, daisy-achtige bloesems.

heeft ook dubbele bloemen in helder rood met opvallende gele schijven in het midden.

Kickin cultivars groeien tot twee of drie voet hoog. Ze produceren allemaal bloemen in zo'n overvloed dat ze vaak volledig bedekken het blad.

is een prachtige, opzichtige plant die een rij-op-rij van pluizige roze bloemen (2. 25 inch breed) met bronzen centra produceert. Barrs Pink is een zeer madeliefachtige variëteit. Barrs roze groeit tot een hoogte van ongeveer 5.

heeft zeer lichtroze bloemen geaccentueerd door gele centra. Rosa Sieger is een zeer bosrijke plant die een hoogte van 3 of 4 voet en een spreiding van 2 voet kan bereiken.

produceert prachtige paarse bloemen met gele centrale schijven. De plant groeit het beste en maakt de meeste bloeien in de volle zon. Het kan een hoogte bereiken van ongeveer 3.

heeft diepe bordeaux bloemblaadjes en een helder, contrasterend geel centrum. De diepgroene bladeren zijn ook heel aantrekkelijk. Deze plant kan groeien tot drie voet hoog.

Er zijn nog veel meer New York en New England Asters, maar er zijn ook een aantal fascinerende rassen.

is een van de verschillende rassen in wat bekend staat als de Italiaanse Aster groepering. Het is een hybride plant die grote paarse bloemen produceert met flitsende gouden centra. Zijn blad is ook heel aantrekkelijk in tinten diep groen. Deze plant groeit slechts ongeveer twee voet hoog met een gelijke verspreiding.

is een ander lid van de Italiaanse Aster groepering. U kunt ook horen deze variëteit genoemd Pink Zenith. De plant produceert sprays van enorme, flitsende roze bloeit met helder gele centrale schijven. Deze compacte plant bereikt een hoogte en verspreiding van twee voeten.

is een andere Aster amellus groep die grote, flitsende bloeit op een korte, stevige plant. Deze Italiaanse Aster heeft prachtige, stervormige lavendel bloemen met lange, slanke bloemblaadjes en opvallende gele centra. Dit zijn relatief vroege bloemen, maar hun bloesems blijven in de herfst. Grunder is een kleine plant, die een hoogte van 8 tot 20 centimeter bereikt.

is een lid van het geslacht Galatella binnen de Aster familie. Aster variëteit produceert schaarse bloemblaadjes in een bepaalde stervorm, en zijn mooie, vrolijke bloemen hebben lange, lila bloemblaadjes en een heldere gele schijf in het midden. En het heeft een kleine, compacte plant met een hoogte en verspreiding van slechts ongeveer twee voeten.

) is een andere compacte Aster die kleine, besneeuwde witte bloemen bloeit. De bloemen zijn niet groter dan een halve centimeter over. Ze zijn duidelijk stervormig en hebben kleine gele centra. Deze laaggroeiende plant bereikt een hoogte van slechts ongeveer 4 tot 6 centimeter en een spreiding van een paar voeten. Het is een snelle kweker en maakt een uitstekende bodembedekking.

produceert sprays van licht paars bloeit met helder gele centra bovenop vaste stengels. De plant bloeit overvloedig door de vroege-tot-mid-herfst. De pluizige bloemen zijn prachtig voor bestuivers. Saffier is een laag groeiende variëteit die een mooie rand voor uw vlindertuin maakt.

Little Carlow (Cordifolius Hybrid) Aster.

is een hybride kruis tussen Aster cordifolius en onbekende rassen van New York Asters. De een-inch brede, lila-blauwe bloemen groeien in clusters op een hoogte van drie meter hoog, stevige stengels. Zoals de meeste Asters, ze hebben helder gele centra. Deze planten bereiken een maximale hoogte en verspreiding van ongeveer drie voeten.

is zo genoemd omdat de bloemen eruit zien als een briljante zonsopgang. Ochtendgloren is Nederlands voor de dageraad. De plant heeft grote, gouden schijf centra waaruit slanke, rechtopstaande roze bloemblaadjes stralen. Zoals vele Asters, deze plant bloeit in zo'n overvloed dat de bloesems vaak verduisteren het blad. Het is een hoge plant, oplopend tot een hoogte zo groot als vijf voet met een spreiding van drie voet.

is een van de cordifolius (core-di-fol ee-us) rassen. Deze planten hebben meestal kleine bloemen (1 over of kleiner) en aantrekkelijke bladeren van twee soorten: lansvormig aan de bovenkant van de plant en hartvormig aan de onderkant.

is een divaricatus (die-var-i-ca cuss) met donkere, cascading takken en massa's van kleine witte bloemen. De takken verspreid en tuimelen tot een breedte van ongeveer drie voet. Deze ongebruikelijke Aster maakt een mooi onderverhaal in een bosrijke omgeving om schaduw te verdragen. Toch zal het beter groeien en meer bloemen produceren met meer zon.

is ericoides (err-i-coy dees) Aster. Deze plant heeft kleine bladeren en kleine sterrenbloemen.

is een andere variëteit die aantrekkelijke stengels en bladeren heeft. De bladeren zijn een diepblauw groen, en de takken zijn vrij donker.

Calico Aster lateriflorus (lat-er-i-vloer ons).

heeft kleine bloemen, maar ze zijn fascinerend. Ze beginnen als witte bloemen en vervagen overgang verschillend naar tinten roze, zodat je bloemen van verschillende kleuren allemaal op een plant. Het blad voegt ook valinteresse als het overgangen naar diep rood naarmate het seizoen vordert.

heeft lange, groene bladeren en massa's van kleine witte bloemen.

heeft dikke, harige stengels en bladeren. Het houdt van een natte omgeving en kan niet succesvol worden gekweekt in droge klimaten.

Tatarian Daisy (tataricus ta-tar i-cuss).

is een zeer stevige, madeliefachtige Aster die heel laat in de herfst bloeit. De plant heeft grote, aantrekkelijke bladeren die zo lang kunnen zijn als zes centimeter met een breedte van twee centimeter.

Monch Frikarts Aster (Aster frikartii).

is een vroege bloeier en produceert superieure aantallen lavendel bloeit met diepe gouden centra in het midden van de zomer. De flitsende stervormige bloemen blijven door het einde van de herfst. Blooms groeien in clusters op een stevige, drie-voet-hoge stengels met aantrekkelijke, diepgroene bladeren.

De langdurige bloesems maken uitstekende snijbloemen. Zijn prachtige plant groeit om drie voet hoog te zijn met een gelijke spreiding. Dit kruis kwam uit Zwitserland in het begin van de 20e eeuw, en het is een kruising tussen amellus x thomsonii. Als een hybride, het is vooral meeldauwbestendig.

(alpinus al-pie nuss) doen het beste in de noordelijke en westelijke vlakten van Noord-Amerika.

zijn de amellus (a-mell us) Asters hierboven besproken. Deze planten hebben harige bladeren en stengels en worden meestal gecreëerd door het kruisen van frikartii met een ander type Aster.

wordt ook carolinianus (cair-o-lin-ee-aa nuss) genoemd. Deze terminologie wordt toegepast op die Asters met lange, flexibele stengels die hangen en boog.

Er zijn veel verschillende soorten Asters, en we hebben net het oppervlak gekrast met die we hier hebben gepresenteerd.

Het is belangrijk te begrijpen dat de meeste Asters winterharde vaste planten zijn. Ze vallen onder een breed scala aan classificaties, en ze komen in een breed scala van hoogtes, spreads, kleuren en bloeitijden.

De meeste Asters bloeien in de late zomer en herfst; echter, nogal een paar New England Asters bloei midden in de zomer.

New England Asters hebben meestal langere bloeien.

dus ze zijn beter voor een gesneden bloementuin. Hun kleuren worden meestal hoger gehouden dan de New Yorkse variëteit, dus ze maken een meer opvallende show in uw tuin, en ze zijn aantrekkelijker voor bestuivers.

New England Asters hebben de neiging om te komen in heldere rode tinten, terwijl het vaker kan vinden in de New York Asters in verschillende tinten van blauw, paars en violet. De New Yorkse cultivars hebben meestal donkerder groene bladeren dan andere soorten Asters.

Het is ook belangrijk om op te merken dat New England Asters wilde bloemen zijn. Ze zijn geweldig om te naturaliseren, maar ze kunnen meer onderhevig zijn aan roest in een tuinbed omgeving.

Zowel New York als New England Asters zijn erg gemakkelijk te groeien, dus een combinatie van beide kan je veel variatie geven in je tuin met moeiteloze zorg.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

Dus dan komt het neer op wat u het mooist vindt en wat het beste past bij uw woning ook voor de komende groeijaren.

doe je gemakkelijk en snel bij Bomenbezorgd vanaf 29,95.

De Meerstammige waaierpalm zorgt meteen voor een unieke sfeer in de tuin door de verschillende stammen naast elkaar. Bekijk meer. Bekijk meer. Trachycarpus fortunei - Chinese windmolenpalm. Bekijk meer. Archontophoenix alexandrae - Koningspalm - King Alexander Palm. Onze palmen zijn volledig geacclimatiseerd omdat wij uitsluitend palmbomen betrekken uit streken waar de winters vergelijkbaar zijn. Let wel op: sommige soorten hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om te groeien, zoals de kokospalm.

Wodyetia bifurcata - Vossestaartpalm - Foxtail Palm.

is een robuuste palm en heeft een brede stam van minimaal 50 centimeter. Bekijk meer. Bekijk meer. kopen voor uw tuin, dan kunt u al onze winterharde palmen vinden bij de categorie Winterharde palmen. ' om van maar liefst 15% korting te profiteren.

In ons aanbod vind je palmbomen in allerlei soorten en afmetingen.

Bekijk meer. Deze prachtige tropische palmbomen komen vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland, rechtstreeks uit het land van herkomst. Wij raden mediterrane voedingsgrond aan om de worteling te bevorderen. Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Tropische palmbomen zijn uniek en geven de ruimte waarin ze worden geplaatst de sfeer van tropische oorden. Bekijk meer. De bestelde boompjes werden op geplande datum bezorgd en duidelijke communicatie over wanneer de levering kon zijn.

Bekijk meer.

Bekijk meer. Wilt u een mooie palm kopen die u in de zomermaanden buiten kunt zetten? Dan zijn deze palmen echt iets voor u. U kunt onze tropische palmbomen gebruiken voor bijvoorbeeld een subtropisch zwempardijs, subtropische kas of in uw kantoor. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten palmen uit de Arecaceae familie:. Met een groot assortiment winterharde palmen, en ook kamerpalmen, hebben wij voor ieder wat wils! Bijna alle soorten hebben wij op voorraad. Om ervoor te zorgen dat je palm beter groeit, ondersteun je de boom met onze speciale palmbomen aanplantgrond. Tropische palmen zijn uniek en echt een aanwinst! Ze zorgen voor de echte tropische feeling! Al onze tropische palmbomen zijn gewend aan het aantal lichturen van Nederland en kunnen dus ook prima als kamerplant of kantoorboom gehouden worden. ' + variant['pot_diameter'] + ' cm\n' + '.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost tropische palmbomen

values[0]; maxHeight = ui.

Bekijk meer.

Aanplantpakket kleine mediterraanse bomen. In de zomer kan de palmboom dan weer goed aansterken en sterke wortels maken op zijn nieuwe standplaats. Bekijk meer. Bekijk meer. n' + (variant['variant_price'] TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR') + '. Een van onze palmenspecialisten zal in de meeste gevallen ook meekomen bij de levering van deze geweldige palmbomen en u advies geven omtrent de verzorging. Bekijk meer.

Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen.

Dan weet u zeker dat de tropische palm goed kan overleven op de plaats van bestemming, en bent u 100% zeker van het ontvangen van een hoge kwalitatieve plant!. Als je het niet aandurft om de Arecaceae zelf te plaatsen, kies je voor de aanplantservice. Een palmboom is winterhard en verdraagt temperaturen tot -16 graden Celsius. Bekijk meer. Bekijk meer. Bestel je voor meer dan 1500,-? Gebruik dan de code '.

Deze palmen hebben wij speciaal voor u uitgezocht om in uw tuin aan te kunnen planten of in een pot te houden en zijn winterhard genoeg om in de tuin te kunnen staan.

Bekijk meer. Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum Jasminoides). Wij hebben onze palmen in verschillende categorieën ingedeeld, zodat u makkelijker uw juiste palm kunt vinden. Er is op deze plaats voldoende zonlicht aanwezig. Wilt u een tropische palmboom kopen voor bijvoorbeeld uw subtropische kas of uw kantoor? Wij hebben een groot aanbod tropische palmbomen. U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!. Dit doet u door de pot in te pakken met een isolerend materiaal zoals bubbeltjesplastic. Wanneer u een palmboom wilt kopen zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Bekijk meer.

Weet je zeker dat je deze actie wilt uitvoeren?.

Bekijk meer. Bekijk meer. De plaats waar de palmboom geplaatst wordt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden:. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen