Wat zijn de meest populaire cast iron plant varieties?

Wat zijn de meest populaire Cast Iron Plant Varieties?.

Wat zijn de meest populaire Cast Iron Plant Varieties?.

Aspidistra heeft een merkwaardige plaats in de geschiedenis, maar slechts een paar soorten zijn bekend onder tuinliefhebbers.

Het dragen van de gietijzeren plant bijnaam vanwege hun vermogen om extreem misbruik te weerstaan, deze planten zijn een uitstekend voorbeeld van hoe het geslacht zijn naam kreeg, wat schild-achtig betekent.

Er is één verhaal over verschillende Milky Way exemplaren die een broeikasbrand overleven!.

Terwijl Aspidistras inheems is in Zuidoost-Azië, komen de meeste gietijzeren planten uit China, Vietnam, Taiwan en Japan.

Een lid van de Asparagaceae familie, botanische interesse in aspidistra's ontstond pas in de jaren tachtig toen ze steeds populairder werden als huisplanten.

Er zijn ergens tussen 93 en bijna 200 geïdentificeerde soorten op dit moment, met vele mogelijke varianten van elkaar.

Momenteel wordt echter slechts één soort gewoonlijk aangeduid als de gietijzeren plant, Aspidistra elatior.

Naast zijn vele cultivars worden specifieke cultivars van ten minste twee andere soorten (Aspidistra lurida en Aspidistra yingjiangensis) ook wel gietijzeren planten genoemd, hoewel hun moederplanten de naam niet delen.

Aspidistra planten houden van de schaduw en tolereren alles van gedompeld zonlicht tot volle schaduw.

Als gevolg daarvan wordt gietijzer vaak gebruikt voor het vullen van laag-licht ruimten die weinig andere planten aankunnen, zoals de ruimte onder een dek.

De planten kunnen ook worden gekweekt in potten en hanteren binnenleven vrij goed, waardoor ze perfect voor gangen, bars, tavernes, of kantoren.

Natuurlijk hebben ze nog een beetje licht nodig, maar je kunt op een lange vakantie gaan, en de kans is groot dat je gietijzeren plant nog leeft en goed als je thuiskomt.

Lijst van Varieties Met Korte Beschrijvingen.

Niet alle aspidistra's dragen de naam van gietijzeren plant, maar van de weinige soorten en cultivars die dat doen, kun je zeker zijn van een bijna waterdichte plant.

Als je dacht dat aloë vera onmogelijk te doden was, bekijk dan deze populaire voorbeelden van gietijzeren planten die allemaal aloë kunnen laten lijken fragiel in vergelijking met.

Aspidistra elatior aka gegoten ijzer plant afkomstig uit Taiwan en Zuid-Japan, deze plant is degene die het meest denken van bij het horen van de naam gietijzeren plant.

Soms aangeduid als de barroomplant, groeit deze winterharde soort tot 2 meter hoog en ongeveer zo breed.

Ze hebben hun naam verdiend omdat ze veel verwaarlozing aankunnen en nog steeds gedijen.

De soort is verrassend koud winterhard en kan in USDA-hardheidzones 7b tot 11.

Hun bloeien hebben de neiging om alleen buiten te verschijnen en zijn kleine crème en paarse bloemen die verschijnen in de buurt van de basis van de plant.

Een van de weinige dingen waar deze plant gevoelig voor is is een schimmelinfectie, en een 2018 studie leverde bewijs dat deze planten schimmel muggen gebruiken als hun primaire bestuiver.

Natuurlijk wil je geen schimmel muggen aanmoedigen, dus is het makkelijker (en efficiënter) om zich te verspreiden door verdeling.

Hardy, in staat om in diepe schaduw te groeien en aantrekkelijke groene bladeren te dragen met een rijke textuur, heeft genoeg om van deze soort te houden.

Ongebruikelijk en vrij opvallend, er is weinig twijfel over hoe deze cultivar zijn naam kreeg.

Asahi (vertaalt naar (als een = ochtend), (hi = dag of zon), die prachtig beschrijft hoe deze planten 30 inch lange bladeren beginnen als volbruin, ga dan door een prachtige zonsopkomst als het groeiseizoen verder gaat.

Het begint als een vleugje wit gevormd samen met het centrale blad op het bovenste derde deel van het blad, zich langzaam verspreidend tot het bovenste derde deel zuiver wit is.

De prachtige vertoning zal de hele winter duren.

Net als bij andere cultivars, houdt deze gietijzeren plant al de hardheid van zijn moederplant en kan worden gekweekt buiten in USDA winterse zones 7 tot 10.

Echter, deze cultivar is ook berucht koppig wanneer hij in potten wordt gekweekt.

Zorg ervoor dat hij een ruim genoeg container krijgt, omdat zijn wortels veel extra ruimte nodig hebben, en het zal zijn witte markeringen niet krijgen als de wortels krap voelen.

Aspidistra Elatior Okame And Aspidistra Elatior Variegata.

Van de twee populaire gevarieerde gietijzeren cultivars op de markt, Okame is een Chinese creatie bekend om haar aantrekkelijke witte strepen, die lopen de lengte van de bladeren, terwijl Variegata heeft crème-gekleurde strepen die ook hints van kalk of geel.

De twee cultivars zijn zo vergelijkbaar dat sommige kwekers ze als dezelfde plant beschouwen terwijl anderen ze apart tellen.

Of je ze nu een of twee cultivars beschouwt, de strepen op beide kunnen aanzienlijk variëren in breedte, waardoor elk blad uniek is.

Beiden kunnen worden gekweekt buiten in USDA winterhardheid zones 7b tot 10b en delen alle van de veerkracht van hun moederplant.

Zo verbluffend als vele gietijzeren planten cultivars zijn, de Aspidistra Melkweg de neiging om een de meeste mensen denken aan.

Deze schaduwliefhebber is iets minder koud tolerant buiten dan de Aspidistra elatior cultivars, die USDA winterhardheid zones 8a tot 10b prefereert maar anders heeft al de typische gietijzeren planten weerstanden.

Zijn claim om beroemd te zijn is het sterrenveld van kleine witte vlekjes die zijn bladeren bedekken, die veel helderder zijn dan die van vergelijkbare Aspidistra elatior versies.

Aanvankelijk ontdekt op de markten van Singapore, weet niemand precies waar deze plant vandaan kwam, maar zijn populariteit is onmiskenbaar.

Het heeft een reputatie om de hoogste van alle gietijzeren planten te zijn, staand tot 3 meter hoog en tot 3 meter breed.

De 2 inch brede lancetvormige bladeren zijn een rijk groen met romige splinters die een kweker beschreef als een groene zweep met een glas melk.

Best buiten geplant in USDA winterse zones 8a tot 10b; ze delen dezelfde tolerantie voor bijna elke aandoening als andere gietijzeren planten.

De plant staat bekend resistent te zijn tegen zowel herten als verticillium Will.

Zijn ook enigszins droogte tolerant en kan omgaan met alles van lichte schaduw tot volle schaduw, hoewel meer licht betekent betere variatie.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking met Amazon.

Uiteraard kunt u rekenen op ons advies bij het maken van deze keuze.

Filter218241_checkbox:checked").

Een palmboom groeit vanuit het midden van de stam. Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Toch is het ook bij winterharde palmbomen aan te raden om voldoende aandacht aan de verzorging te blijven besteden. Palmen zijn namelijk ook erg geschikt als kamerplanten.

De verzamelnaam van de palmboom is "Arecaceae".

Bekijk meer. De plaats waar de palmboom geplaatst wordt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden:. Bekijk meer. ' + (variant['product_type'] === 'plant' || variant['product_type'] === 'pot' ? '. Wanneer je de palmboom Arecaceae . Bekijk meer.

Je kunt het beste een palmboom uit de Arecaceae familie verplanten in april of begin mei.

Eventueel bezorgen we de palmboom ook als je niet thuis bent. Portugese laurier bolvorm 180 cm stamhoogte. Als de bladeren van een palmboom geel worden dan is dit een teken van ijzergebrek. Bekijk meer. Het is echter wel sterk aan te raden om de grond te vermengen met mediterrane potgond. zijn redelijk winterhard, maar kunnen minder verdragen dan onze andere palmen. // Zodra er op laad meer is geklikt komt er een hash in de url, dan dus onthouden dat er daar op is geklikt. values[0]; maxHeight = ui. Denk aan erfafscheiding, hekken, potgrond en de mooiste tropische planten voor uw tuin.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost tropische palmbomen

Weet je zeker dat je deze actie wilt uitvoeren?.

Bekijk meer.

Bekijk meer. In de winter hoeft dit slechts één keer per twee weken. is een robuuste palm en heeft een brede stam van minimaal 50 centimeter. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten. Het is van belang om een palmboom op een plaats aan te planten die goed waterdoorlatend is. Coniferen zagen er heel goed uit. Sabal minor - totale hoogte 50-60 cm - pot Ø 22 cm. Bekijk meer. van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden.

Maar ook binnen komt een palmboom zeer goed tot zijn recht.

nl staat duidelijk hoeveel water het soort nodig heeft. In de volle grond worden de wortels doorgaans maar een meter diep. Bekijk hier het brede assortiment palmen van MyPalmShop en laat u verrassen door de vele soorten en maten, kleuren en vormen van onze prachtige palmen. Cycas revoluta - totale hoogte 40-50 cm - Ø 12 cm pot. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste palmboom. We leveren een palmboom standaard binnen 5 werkdagen. kunnen matige periodes van vorst goed doorstaan. Of u nu zoekt naar een fantastische kamerplant en de palmboom binnen plaatst, of juist uw buitenruimte wilt opfleuren met een exotische groeiermet een palmboom zit u altijd goed. De Gewone palmlelie is geschikt voor elke tuin en kan in zand-, zavel- en lichte kleigrond staan.

Bekijk meer.

Washingtonia robusta Multistam - totale hoogte 80-100 cm - pot Ø 22cm. zijn winterhard: deze palmbomen mogen gerust in de winter buiten blijven staan. Afhankelijk van het soort plamboom Arecaceae hoef je niet ieder soort in te pakken. Afhankelijk van de mate van onderhoud die u bereid bent te besteden aan uw palm, de ruimte die u heeft in huis of in de tuin, of de sfeer die u wilt bereiken met uw palm. Bekijk meer.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen