Het maken van verbindingen: voorouderlijke zaden, met truelove's owen taylor - a way to garden

Het maken van verbindingen: voorouderlijke zaden, met truelove's owen Taylor - A Way To Garden.

'horticultural how-to and woo-woo' Margaret roach, head gardener.

het maken van verbindingen: voorouderlijke zaden, met trueloves owen Taylor.

S REGULAR READERS en luisteraars weten, Ive had een lange tijd interesse in de organische zaad beweging, vooral boerderij-gebaseerde bedrijven die groeien ten minste een deel van het zaad dat ze verkopen en zijn trots om u te vertellen waar ze de rest vandaan halen. Ik hou ervan om te weten waar mijn zaad vandaan komt.

Met Christopher Bolden-Newsome begon Owen Taylor.

die een verscheidenheid aan groente-, bloem- en kruidenzaad biedt van meer dan 50 kleinschalige stedelijke en landelijke boeren die zich inzetten voor gemeenschapsvoedselsoevereiniteit, cultuurbehoud en duurzame landbouw, en die elk deel uitmaken van de verkoopprijs van elk verkocht zaadpakket. (Above, Efo Shoko of Lagos spinazie, een soort van.

Ik geef een paar Truelove Seeds cadeaubonnen weg aan twee gelukkige luisteraars. Opmerking in de doos aan de onderkant van de pagina om in te gaan.

zaden die een smaak van thuis bieden, met owen Taylor.

com/podcast-player/26961/ancestral-seeds-with-owen-taylor-a-way-to-garden-with-margaret-roach-january-24-2022.

: Hoi Owen, en bedankt voor het maken van tijd vandaag tussen het verpakken van zaad orders gek daar, ik wed, huh.

Ik was het afdrukken van etiketten tot het moment dat ik kreeg op deze oproep.

Het is geweldig om mijn ogen te sluiten en na te denken over al het mooie organische zaad uit te gaan naar de gelukkige mensen in het hele land op dit moment.

Ik moet zeggen dat we werden geïntroduceerd door Nate Kleinman van Experimental Farm Network als onderdeel van.

een recent verhaal dat ik deed over biologische zaadbedrijven.

voor The New York Times waar jullie ook deel van uitmaakten.

Dus ik wil een beetje horen over Truelove, en de achtergrond, en de missie enzovoort om aan de slag te gaan.

Nou, we begonnen Truelove Seeds in 2017, en lanceerde onze eerste online catalogus aan het eind van dat jaar. Ik heb het kweken van voedsel sinds ik een kind was, in een kleine tuin in het noordoosten van Connecticut, waar ik opgroeide. Maar voor de laatste 15 jaarIm 40 nu Ik heb gewerkt in ik denk nu zijn dichter bij 20 jaar dat ik heb gewerkt in de voedsel-justitie beweging, milieu-justitie beweging in San Francisco en dan New York en dan Philadelphia. En dus dit echt uit dat werk.

Vier jaar lang, toen ik voor het eerst verhuisde naar Philadelphia, kreeg ik toevallig een parttime baan met.

Ik hielp hem met het beheren van zijn 4.000-plus rassen van erfstuk zaden. Dat is eigenlijk waar ik voor het eerst ontmoet Nate Kleinman. Ik gaf een oproep voor vrijwilligers, en hij kwam om te helpen.

En dus kregen we onze start op hetzelfde moment, deels dankzij Roughwood Seed Collection. En dus terwijl ik daar werkte, Dr. Weaver, zijn focus op zaadverhalen en het documenteren van de geschiedenissen van voedsel echt En ook het werk met de zorg voor deze planten die ik nooit eerder had ontmoet, en zeker wist niet dat van zaad tot zaad het echt mijn aandacht trok en ik werd verliefd op het houden van zaad.

En dus besloot ik terug te komen naar de voedselrechtsbeweging, te werken met de boeren die ik al zo lang ken, en mensen die volgens mij geweldige gemeenschap doen werken door voedsel en landbouw, en soort van hen te rekruteren als zaadproducenten en zaadhouders voor onze zaadcatalogus. Dus zo kwam het allemaal samen.

En dat is iets dat onderscheidend is, interessant aan Truelove, is dat wie je zaden kweekt, je netwerk van kwekers die je me vertelde toen we eerder spraken, zijn de mensen voor wie ze de voorouderlijke zaden zijn. Dus vertel ons een beetje over dat.

Ik bedoel, een deel van het werken bij Roughwood, we hadden zaden van over de hele wereld, van alle verschillende volkeren. Ze zaten, leefden in onze collectie, en ik vond het echt heerlijk om ze terug te delen aan hun oorspronkelijke bewaarders.

Het begon van mij te denken, wat als de producenten van deze zaden zijn de mensen voor wie ze het belangrijkst zijn, en deze zaden gaan naar huis naar de mensen die van hen houden. En dus was dat de impuls voor wat ze aan het doen waren.

En zo zochten we altijd naar boerderijen die cultureel geworteld zijn om mee te werken, of kleine boerderijen te helpen zich weer te verbinden met culturen die verloren zijn gegaan door assimilatie, of over de wereld te reizen naar dit land. Dus Truelove Seeds gaat veel over het onderhouden van verbinding, maar ook over het herbouwen van verbinding door het houden van zaad.

Toen we spraken voor het verhaal van de New York Times, noemde u mij bijvoorbeeld.

die voor u worden gekweekt door East New York Farms in Brooklyn. Dat is een peulvruchten dat een populair Caribisch ingrediënt is en elders. Dus dat zou een voorbeeld zijn, bijvoorbeeld, van wat u net sprak over de mensen die deze gewassen liefhebben en koesteren en ze voor u produceren en delen in de winst van de verkoop van elk zaadpakket.

Toen ik in 2005 vanuit San Francisco naar New York verhuisde, begon ik met East New York Farms te werken, daar trainingen te doen en samen te werken met hun kwekers. En ik hoorde vanaf het begin dat ze een focus hadden op Afro-Caribische gewassen, en zelfs overwegen om hun eigen buurt zaadbank op te zetten omdat er honderden, letterlijk honderden, gemeenschapstuinen zijn. Veel van hen worden gerund door Jamaicanen, Trinidadianen uit het Caribisch gebied.

En dus dacht ik dat ze een perfecte collaborateur zouden zijn. Dit project tussen ons zou een manier kunnen zijn om ze vooruit te duwen op hun zaaidoelen binnen de gemeenschap. En dus besloten ze zich te richten op callaloo, bladamarant, op bittere meloen, op lange bonen, of bodi, afhankelijk van waar je vandaan komt. En dan gadules, of duivenerwten.

En de duivenerwten werden gefokt Je weet wel, de meeste mensen die proberen duivenerwten hier in Noord-Amerika te kweken, in Noord-Amerika, zullen geen succes hebben. Maar gelukkig was er een plantenkweker in Georgia, genaamd Dr. Sharad Phatak, die ze uit hun gevoeligheid van daglengte heeft gefokt. Dus nu zullen ze bloeien ongeacht de daglengte, en fruit maken ongeacht de daglengte. Dus waren we in staat vanwege deze verbinding met East New York, die ze had gekregen van Cornell, die ze had gekregen van Dr. Sharad Phatak, nu hebben we deze.

dat mensen in verschillende diaspora's Ze zijn geliefd bij mensen uit delen van Afrika, van het Caribisch gebied tot Zuid-Azië. En zo waren ze in staat om deze zaden nu die daadwerkelijk fruit zal maken voor mensen die houden van deze groente.

Het is vrij verbazingwekkend echt als je daar over nadenkt, dat de zaden, ook, hebben aangepast aan een nieuw huis.

En nogmaals, dankzij iemand, een Indiase man die wilde dat ze hier beschikbaar op een ander continent.

een hele selectie van zaden, die mensen kunnen bladeren door op de website. Sorghum en sesam en andere dingen.

Nou, in het begin van Truelove, we hebben samengewerkt met vele boerderijen, vooral lokaal, en de meeste van hen waren Afrikaanse diaspora boerderijen, Zwarte mensen in Philadelphia het kweken van hun traditionele voedsel, waaronder mijn partner, die de mede-oprichter van Truelove Zaden, die een zwarte boer uit Mississippi. Hij blijft groeien zijn traditionele Mississippi legumino's, vooral zoals de crowder erwten, de velderwten. Maar ook rapen en mosterd en dergelijke dingen.

En dus hielp hij me echt om te visualiseren hoe een Afrikaanse Diaspora Collection eruit zou kunnen zien. Hij runt de boerderij bij Bartrams Garden.

Ze hebben een Afrikaanse Diaspora Garden daar, en dus was hij al aan het curatoren van deze collectie van planten uit zowel West-Afrika, waar de meerderheid van de zwarte mensen in de Verenigde Staten komen, evenals uit het Amerikaanse zuiden. En dus hielp hij me een soort van denken over hoe om een verzameling als deze te creëren.

Maar dan door ons werk in de afgelopen vijf jaar, hebben we mensen op personeel die ook een focus hebben op de Afrikaanse diaspora, waaronder mijn collega, Amirah Mitchell, die op het punt staat om haar eigen Afrikaanse diaspora zaad boerderij ten noorden van de stad te lanceren. Zij, evenals andere collega's van mij, hebben toegevoegd aan die collectie, naast alle verschillende zwarte boeren waarmee we werken in het hele land.

We werken met boeren uit de hele wereld, waaronder verschillende delen van Azië en Amerika en Europa. Maar omdat we werken met een stel zwarte boeren, is onze Afrikaanse Diaspora Collectie gegroeid.

Ik bedoel, er zijn een aantal prachtige okra en gewoon echt interessante dingen. Dus zeker goed voor een browse op een winterdag.

Het is interessant omdat het zeer populair was bij West-Afrikanen, omdat we dragen als de bittere aubergine uit West-Afrika en verschillende greens, zoals.

En nu werkten we samen met een Nigeriaanse boer, Halima Salazar in Mississippi. En we hebben ook partners uit Nigeria, die ons zaden sturen om aan de collectie toe te voegen. Maar dan is het ook populair bij Afrikaanse Amerikanen vanwege de hoeveelheid Afrikaanse Amerikaanse erfstukken die we daar hebben die misschien niet gevonden zijn in West-Afrika, maar die de afgelopen 400 jaar hier belangrijk zijn geworden.

Dus je noemde het woord aubergine, en je hebt wat kan kwalificeren als de gekste aubergine die ik ooit heb gezien in de catalogus.

Niet noodzakelijkerwijs in die collectie, maar ik denk dat het iets nieuws kan zijn. Ik denk dat het de donkere erwten aubergine. Het ziet eruit als een beetje bessen of vruchten gedragen langs de stengel. Ik weet niet wat te zeggen, niet als druiven, maar meer in die richting dan aubergines.

Ik bedoel, in ieder geval van de mensen van wie ik het geleerd heb. We werken nauw samen met de Karen vluchtelingengemeenschap uit Birma of Myanmar. Ze zijn hier gekomen na een tijdje in het Thaise vluchtelingenkamp, soms een decennium of twee, vanwege het conflict in Birma. En ze zijn geweldig om mee te werken, omdat ze zijn opgegroeid als eigen boeren en hebben nog steeds de herinnering aan hun traditionele voedsel. En ze zoeken hen uit met geweldige focus.

Dus ze vinden deze rassen, waaronder deze kleine aubergine, die eigenlijk een Amerikaanse soort is, een Centraal-Amerikaanse soort, van aubergine. De meeste mensen zijn bekend met De aubergine de meesten van ons die waarschijnlijk luisteren zijn de aubergines die Aziatisch of Italiaans zijn.

Het komt uit Midden-Amerika maar zeer populair in Zuidoost-Azië, en zo weten we ervan.

Dus ze creëerden een Engelse naam om het te beschrijven, maar het werd echt bitter genoemd. En het gebruikte zowel als voedsel, en ik heb geleerd om ervan te houden. Het is zeer bitter, maar ook als een medicijn om te helpen met koorts en malaria.

En we groeiden er eigenlijk een uit Seed Savers Exchange dit jaar van dezelfde soort, en het was de hoogste plant op onze boerderij.

: En bedekt met deze kleine bessen, aubergine bessen. Maar degenen die ze groeien op Novick Community Farm, waar de Karen vluchtelingen werken in Zuid Philadelphia, zijn korter. Taller dan uw gemiddelde aubergine, maar een stuk korter dan die we groeiden.

Nou, Ill tonen een foto van het in het transcript van deze show, opnieuw, op wegtogarden dot com omdat zijn fantastische blik. Ik bedoel, je zou nooit raden dat het was een aubergine, dus zijn soort van hilarisch.

Weavers collectie bij Roughwood, en ik vergeet waar ik denk dat hij het kreeg van Arche Noah, of Noahs Ark, in Oostenrijk, maar Im niet positief. Het is een spinazie die is zeer koud-hard. Het komt uit een bergdorp in Zwitserland, waar het is gekweekt voor generaties. En het is een koel spinazie ook in dat het heeft deze puntige zaden. Ze zijn anders dan de zaden de meeste mensen zijn bekend met hun spinazie.

Maar ja, het doet zeer goed in de winter. Dus we hebben het eigenlijk in de grond nu op onze boerderij, onder plastic rij cover, voor het te gaan en op te groeien in de lente en vervolgens zaden voor de komende jaren catalogus in de zomer.

Het is een soort van een nootachtige smaak. Het lijkt veel op uw gemiddelde spinazie, met uitzondering van die puntige zaden. Het gewoon echt goed doet bij koud weer.

: Youre talking about cold every forward, and one of your collections I think really looks to the fact that, vooral in deze tijd van het jaar, je weet wel, waren hongerige gedachten van de lente en zomer en het planten van de tuin en zo verder. En we vergeten wanneer waren winkelen, veel gebruikte ervaren tuiniers vergeten om te winkelen voor de dingen voor later op, ook, om een uitgebreide oogst in de koelere maanden te hebben. En je hebt een hele collectie die echt gericht is op koel-weer, seizoen-extending soort gewassen die kunnen worden gedaan, of het nu met bescherming, zoals hoge tunnels of lage tunnels of rij cover of wat dan ook. Dus laten we gewoon praten over een aantal van die, omdat er een aantal grote daar.

Het is een soort boterkop type, knapperig en heerlijk. Weet je, een deel van de reden dat we deze hele collectie hebben is dat we samenwerken met.

Tobacco Road Farm in het noordoosten van Connecticut.

gewoon een stad van waar ik groeide. Ze zijn vrienden van mijn moeder en haar man, en ik heb er gewerkt voor een paar seizoenen.

Ze kweken winterrassen, omdat ze het hele jaar door verkopen, en ze zijn op een bepaalde koude plek. En dus kweekten ze bijvoorbeeld een paar verschillende soorten Nederlandse arugula om geselecteerd te worden voor hun klimaat tijdens de winter. Het was al geselecteerd, denk ik, voor Maryland winters, en toen selecteerden ze verder voor Connecticut winters.

Ze kweekten ook verschillende soorten van dezelfde soort als mizuna, zoals tatsoi en maruba, samen en vervolgens geselecteerd voor koude tolerantie. Dus ze zouden 75 procent ervan kunnen laten sterven aan de kou. En het volgende jaar is het slechts 50 procent. En het volgende jaar is het slechts 25 procent.

Dus we zetten die in de collectie voor andere mensen die graag produceren wanneer niemand anders dat doet.

En zodat je ze kunt planten in november, misschien, afhankelijk van je klimaat, en laat ze een beetje groter, een paar centimeter lang. En dan bedek ze voor de winter en dan hebben een oogst in eind februari, maart, wanneer niemand anders is oogsten. Of je kunt ze planten in eind februari of maart, en ze vrij vroeg in het seizoen nog.

Het is niet alleen groenten, ik bedoel, niet alleen eetbaar. Ik denk dat er een die ik nog nooit eerder heb gezien, eigenlijk.

Ik denk, hoe noemen ze het? Liefde in een mist, of zoiets. Maar de peulen die zich vormen na de bloemen zijn zeer donker van kleur.

En de bloemen zijn niet het bekende blauw, maar ze zijn wit. Is dat iets nieuws in de catalogus?.

We hebben het net toegevoegd, denk ik, vorige week. Waren eigenlijk landloos op het moment. We hebben twee jaar op ons land dankzij onze vriend, Linda Clark, die groeide dit voor ons. We zijn het huren van een bloemenboerderij. En sinds waren er elke dag, adviseren we haar over het produceren van zaden van haar snijbloem gewassen. Dus dit was een zeer genereus met zaad peulen, en we besloten samen dat het zou een groot offer in de catalogus omdat je het kunt gebruiken, zoals je zei, zowel als snijbloem en als deze sierzaad pod.

Er zijn nigellas die ook medicinaal worden gebruikt, maar dit is niet een van hen. We waren gewoon opgewonden over het omdat het zo mooi en ongebruikelijk kijken.

Ik denk dat een van de anderen die mijn aandacht trok, ik denk dat ik vandaag zag het en misschien zelfs uitverkocht al. Ik weet niet hoe het uit te spreken.

Ik heb er foto's van gezien voordat ik denk dat Peace Seeds, Alan Kapuler in Corvallis, Oregon, ik zie dat hij ermee werkte, en ik denk dat zijn kinderen bij Peace Seedlings het ook verkopen. Ben je daar al eerder gegroeid?.

Ik vond het eigenlijk groeien bij Roughwood, toen ik daar werkte. Het werd verkeerd geëtiketteerd, en ik was het online posten en ik was als, Dit is niet correct.

Dus ja, het is genoemd naar de kleinheid van zijn bloemen.

Het is vooral gekweekt in Peru en andere delen van de Andes voor zijn eetbaar blad. Het is een culinair kruid dat gemaakt tot een pasta soort van pesto, denk ik, met een totaal andere smaak. Zijn ook wel zwarte munt of de zwarte munt pasta, en het gebruikt in een groot deel van de handtekening Peruaanse gerechten, met inbegrip van ocopa.

En het is echt een prachtige plant. We gebruiken het eigenlijk als een snijbloem, niet voor de bloem, maar voor de bladeren, voor het blad. We konden het krijgen voor voedsel, voor gebladerte, en voor zaad allemaal in hetzelfde jaar.

Een van onze meest populaire rassen eigenlijk.

Nou haal daar orders voor en voor onze.

en sommige van de andere Andes gewassen allemaal samen.

Dus noemde ik in het begin dat je soort van beloofd in sommige van de catalogus taal en zo voort dat mensen met een soort culturele verbinding met bepaalde planten, en op zoek naar de smaak van thuis zogezegd, en je hebt een bijzondere interesse, denk ik persoonlijk, in sommige van de bekende Italiaanse smaken, en voedsel, eetbaars.

Ik groeide op met mijn overgrootouders uit Zuid-Italië. En dus probeer ik altijd de herverbinding te maken, ook al gaven ze het niet door de generaties heen, naar de Italiaanse tuin en de Italiaanse tafel. Ik bedoel, ik herinner me mijn overgrootvaders tuin, maar het is een wazige herinnering omdat ik een jong kind was en ik wist niet om vragen te stellen op dat punt.

En dus was het een reis om verbinding te maken met andere Zuid-Italianen, die er zelfs uit konden zien als stoppen bij de lokale pizzeria genaamd Napoli Pizza en te zijn als, Im uit die regio, ook.

En toen kreeg ik een hoop ideeën voor planten om te groeien van deze Neopolitan man in deze pizza winkel. Ik kreeg een e-mail van iemand uit Zuid-Connecticut, waar mijn ouders vandaan komen, zeggend, Hey, Ik hou van de manier waarop je praat over je Italiaanse grootouders. Ik ga je wat zaden sturen.

En zo was het geweldig om opnieuw verbinding te maken met deze planten, maar ook verbinding te maken met Italianen, en krijgen een beetje meer van een gevoel van mezelf en mijn familie door middel van deze relaties.

Het is hetzelfde met Ierse gewassen omdat ik ook Iers. Maar het was vruchtbaarder met Italianen, omdat de verschillende geschiedenissen van de kolonisatie. Veel Ierse mensen groeiden voor Engelse klanten, en ze waren landloos.

Dus in Zuid-Italië, is er meer een verband met traditionele voedsel manieren die onderscheiden. Maar beide zijn een prachtige reis voor mij geweest in reconnectie. Dus we hebben een Italiaanse collectie, en hopelijk via onze verschillende telers en collega's zal een Ierse collectie in de komende paar jaar.

Ik bedoel, het beschouwd door de meeste Zuid-Italianen als de beste tomaat. Ik weet dat er meer pasta tomaten daar. Dit jaar, Ik heb meer dan 50 liter saus in mijn kelder van het oogsten van de zaden en dan het maken van tomatensaus.

Zijn er soort van sommige die we nog niet hebben gesproken over dat je enthousiast over dat je een soort van schreeuwen naar ons? Omdat ik bedoel, duidelijk je daar omringd door hoeveel soorten zaden u lijst dit jaar?.

Ik zou zeker zeggen in de honderden. Als je gaat in onze kelder, u omringd door zaden.

Alle favorieten of iets dat je ziet mensen zijn opgewonden over, of iets dat je wilt soort van schreeuwen?.

Ik ben opgewonden voor sommige van onze nieuwe peulvruchten.

weer op voorraad binnenkort, die zijn ondergrondse zwart-ogige erwt uit verschillende delen van Afrika. Het is erg populair bij Afrikanen in de diaspora. Ik weet niet dat iemand anders draagt het op dit punt in Amerika, in Noord-Amerika.

Nou heb een aantal Ecuadoraanse gestreepte pinda's die mijn collega, Julia, die Ecuadoraans-Amerikaans is is echt enthousiast te bieden. Ze hebben rode en witte strepen op de zaden.

is een Siciliaanse of Zuid-Italiaanse kalebas die misschien mensen kennen, terug op voorraad. En ik ben er net verliefd op geworden in de afgelopen paar jaar.

Ik denk dat je wat ruimte nodig hebt voor het. Het groeit echt, echt lang en lang, en klimt, en maakt je weet, 3, 4, 5 voet lange vruchten die hangen. En ze zijn heerlijk als ze een beetje jonger worden geplukt dan dat.

We hebben een andere Horace Pippin Ik weet niet of mensen bekend zijn met Horace Pippin, de Afrikaanse Amerikaanse kunstenaar uit het begin van de vorige eeuw. We hebben een aantal van zijn rassen in de catalogus, en waren het toevoegen van een ander dit jaar genaamd Old Pepper Pot, dat is een zeer Philadelphian peper die een van onze telers opnieuw. Nou zij het doorgeven aan mijn collega, Amirah, voor haar Afrikaanse diaspora boerderij, die heet.

En waren gewoon opgewonden om de Afrikaanse Diaspora Collectie op die manier te bouwen.

Ik ben zo blij dat je tijd kon nemen om er vanmorgen over te praten. Ik weet dat je overspoeld bent en ik waardeer echt je het maken van ruimte voor ons vandaag.

En zoals ik zei, Ik ga een paar gift-certificaat giveaways hebben. Dus dank je, Owen: Dank je.

gaan naar binnen om de ware liefde zaden gift cards te winnen.

LL Koop 2 $ 15 GIFT Cards voor twee gelukkige lezers bij.

Alles wat je hoeft te doen om in te voeren is deze vraag te beantwoorden in het commentaar vak hieronder:.

Heb je een eetbaar die je een smaak van thuis biedt, een plant die je vooral koestert voor de traditionele verbinding die het vertegenwoordigt? Vertel het ons.

Geen antwoord, of je verlegen voelen? Zeg gewoon iets zoals tel me in en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ill kies de winnaars na inzendingen sluiten op middernacht dinsdag, 1 februari 2022.

tips voor de schaduw tuinier, van ken druse.

Wow wat een prachtige groep van samenwerkende boeren. De fascinerende wereld voorbij Burpee! Ik herinner me toen relatief goedkope charter gevechten beschikbaar kwam voor Europa en mijn immigrant familieleden gered om te gaan. Een hoogtepunt was het terugbrengen van zaden van hun geliefde rassen van platte blad peterselie.

Ik ben een grote fan van Okra! Het groeide achter mijn grootouders huis en ik groeide op met het hebben van het gebakken. Ik hou van oudere, erfgoed rassen. Ik geniet van het kijken naar deze catalogus. Bedankt voor het laten ons weten over het!.

Dank je, Owen, voor het belangrijke werk dat je doet. Kale voor meforting op zo vele verschillende tijdenverse salades met geraspte pecorino en in soepen en stoofpoten.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

tips voor de schaduw tuinier, van ken druse.

tijd om wat crinum lelies proberen? ontwerper en auteur jenks boer denkt zo.

recente kookboeken om te genieten (en te winnen!), met ali stafford.

het redden van de fraser denn, een populaire kerstboom, met missouri botanicals travis hal.

de jaren tuinieren lessen geleerd, met joe lampl.

comfort food: farinata, een polenta genot.

het beheersen van microgreens, met Kate bron van goede hart boerderij.

Klik hier voor info over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik uit het kwalificeren van aankopen.

ongewone zaden, met Nate kleinman van experimentele boerderij netwerk.

PARSLEY DAT NIET BROED WAS om zijn bladeren, maar als een wortel gewas. Of een winter squash (boven) met levendig groen vlees, in plaats van oranje.

een nieuw merk zaad in de stad: ossi, of open source zaad initiatief.

Misschien merkt u het in sommige van deze jaren vers gewas van zaad catalogi: Een nieuwe kleine aanduiding naast bepaalde van de rassen labelt hen.

pratende calendula, salades, en heilzame insecten met openhartig morton van wilde tuinzaad.

HES EEN GO-TO GUY wanneer andere zaadbedrijven iets speciaals willen, maar als Frank Morton van Wild Garden Seed inspiratie zoekt, luistert hij naar de.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik BEKIJK een ZOOM lezing de andere dag die echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudde de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste klus van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheert 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

het maken van verbindingen: voorouderlijke zaden, met ware liefdes owen Taylor.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

Ik zal de resultaten met jullie delen.

Zo kunt u pollen aanbieden in ruil voor zaden indien u een mannetje hebt staan of pollen vragen indien u een vrouwtje hebt staan.

: zaaien in een pot met minimum 18 cm diepte. Twijfels over de juiste waterbehoefte van uw plant?. Wanneer kan ik de beginnende palm het beste in de volle grond zetten? De Jubaea soort. Je kunt de zaadjes hierdoor beschadigen en zelfs de kieming stopzetten. Het is er specifiek voor ontwikkeld actieve groei van de wortels te stimuleren, in plaats van de stam en bladeren.

Reactie door spijker 9 januari 2014 11:55 @.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Koffiebekers zijn wat krap en de aarde droogt daardoor alleen maar sneller uit. Ik heb ook een 1,5 m plant uit zaad van de chirimoya met prachtige grote stevige bladeren. Op termijn zult u zelf wel een regelmaat in de behoefte ontdekken. De natuurlijke groei is bij deze soort inderdaad met allemaal uitlopers. Want ik hoorde dat er man en vrouwlijke bomen zijn. Afhankelijk van het soort dat je hebt gezaaid zal je na een aantal weken of maanden de eerste puntjes boven de grond uit zien steken. net/lapalmeraie/files/2009/03/chamaerops-h-kieming. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Maar kamertemperatuur voldoet prima.

Margriet Winterfair : 25 november - 1 december 2022. En natuurlijk 1 of 2 x per groeiseizoen ?. Na een maand waren er sprieten te zien. Deze wortel groeit recht naar beneden. De winterperiode is wel het meest geschikt omdat de zaaibakjes zo mooi op de warme vensterbank of radiator gezet kunnen worden en de zaden dan gekiemd zullen zijn tegen het voorjaar. Nu de dagen weer lengen en het ook warmer wordt zal er weldra een nieuw blad aangemaakt worden. De zaden van te voren een paar weken geweekt en vervolgens gezaaid in een broeikasje.

Ik had ze in een plastic aardbeien bakje gezaaid, dus was genoodzaakt om ze in een diepere pot te verplaatsen.

In het begin dekte ik ze af met aluminiumfolie.

Je zou het geheel kunnen verpotten in een nieuwe pot. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Tenzij je voor een bak hebt gekozen welke minder dan 10cm hoog is. Bij het verpotten kunt u ineens een beetje natuurlijke bemesting mengen met de potgrond. Palmen houden er niet van om te diep geplant te worden, de wortelbasis moet net onder het oppervlakte zitten. Nitrozyme is een behoorlijk krachtige, natuurlijke simulant die de kieming bevordert.

Wat betreft de andere palmen; bruine puntjes is niet abnormaal.

Ik heb dat serieus nodig, geen grapje ofzo. vorig jaar heb ik zaden geraapt bij het zwembad in cran canaria en bij thuiskomst in een pot gedaan. net/lapalmeraie/2016/06/trachycarpus-zelf-bloemen-bestuiven/. Wanneer opnieuw bemesten nodig is hangt natuurlijk af van het aantal gietbeurten/regenbuien. Vervolgens is het een maand of 3-6 afwachten om de eerste kiemers te ontdekken.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Dat mag ook zeker nog aan het einde van het seizoen hoor. Qua temperatuur lijkt me 25-30°C inderdaad goed voor deze soort. Allereerst is het belangrijk te beslissen of u het liefst een waaier- of een vederpalm wilt. Door de palmboom jaarlijks te snoeien blijft hij in goede conditie. Weet alleen dat ondiepe potjes veel eerder uitdrogen. Indien u vruchten hebt dan zal het wel om het vrouwtje gaan. Reactie door Danny callant 1 juli 2013 10:55 @. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmbomen kweken

2 cm en ook al wat bleekgroenig hoewel er zwart plastic overheen zit ik heb je link naar Tropical Blog gevolgd.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Ruim één maand na het zaaien is daarvoor inderdaad de richtlijn bij deze palm, mits alle condities optimaal waren. De diameter van de pot mag per zaadje maximum 10 centimeter zijn. Wie o wie kan mij hier aan helpen?. Gelukkig is er een hele eenvoudige manier om toch aan zaad van de Phoenix dactylifera te komen; koop in de supermarkt een pakje dadels. Bij het verspenen is het aangeraden om de zaailingen in een goede potgrond te zetten. Zaden die niet onmiddellijk gezaaid worden bewaar je het best in de koelkast. Het is eigenlijk altijd een goed idee om goed voor de wortels te zorgen wanneer u uw plant gaat verplaatsen of vanuit een kleiner formaat door laat groeien.

(voor de werkwijze verwijs ik naar het artikel over het verspenen van palmzaailingen).

Vervolgens controleert u geregeld de vochtigheid van de grond. Deze grond bevat immers geen meststoffen die zorgen voor schimmelvorming wanneer ze niet worden geconsumeerd. Kan er hier iemand komen aan hars van de mannetjes dadelboom?. Alles daar tussen is een beetje op gevoel. Dat zegt altijd meer dan een uitleg hè. graag alle info Ik nodig wat ik moet doen. Deze zaden kunnen perfect gebruikt worden. Kan de potten nu in het licht zetten en overpoten of moet ik nog even wachten? Ik hoor graag van je. Uw specialist in exotische planten en bomen.

Het lijkt mij leuk om te beginnen met kweken van een aantal palmbomen en te kijken wat er van komt.

Ik raad aan om steeds organische messtoffen te gebruiken in korrel vorm. Nu hebben deze zaailingen het overigens soms wel wat moeilijker om ook effectief te overleven eens ze ook opgepot worden. Snelle groeiers zullen de meststoffen echter eerder uitputten dan langzame groeiers. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Dit houdt het vocht langer vast zodat je niet vaak water hoeft te geven. Is de Archontophoenix myolensis een makkelijke kiemer?. Winterharde plamboom - Trachycarpus fortunei 130cm.

Als dit echter niet voorhanden is, is ook zaaien in gewone potgrond mogelijk.

Alleen de puntjes beginnen wel bruin te worden.

Met een propagator heb je een betere controle over licht, luchtvochtigheid en temperatuur. Week de zaden 1 of meerdere dagen. mijn vraag is ik heb palmzaadjes uit suriname meegenomen. Anders mag u ook steeds een foto van het probleem doormailen.

In de winter heeft dit weinig zin.

Tip: Je kunt ook meerdere zaden in één grote pot zaaien. Als u de stappen volgt zoals beschreven in de handleiding en de temperatuur rond de 30°C weet te houden hebt u het meeste kans dat de zaden goed kiemen. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. De radiator is de ideale plaats hiervoor, of een (mini) serre in de zomer.

Druk de zaden na 48 weken in warm water half in de grond en laat ze half bovengronds uitsteken.

Maar over het algemeen duurt het iets langer dan een maand. Excuses La Palmeraie, Christophe schreef de Tropical Blog, daar zat mijn hoofd blijkbaar nog. Denk dat ik nog moet wachten, maar handig om alvast te weten. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Ik kan echter weinig tot geen informatie vinden over deze soorten. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen