Dit is omdat de npk waarden kunnen variëren, vaak van de ene partij naar de andere

Als je een fan bent van het maken van bodemloze potmixen voor je planten, heb je ongetwijfeld gehoord van wormgieten.

zijn een van de beste opties voor organische meststoffen, hoewel ze meestal worden gebruikt als een supplement in plaats van standalone compost.

Dit is omdat de NPK waarden kunnen variëren, vaak van de ene partij naar de andere.

Hieronder vindt u alles wat u moet weten om worm gietstukken zelf te maken en ze te gebruiken om uw planten gelukkig en gezond te houden.

Afhankelijk van hoeveel werk u er in wilt zetten, kunt u uw eigen worm gietstukken maken met behulp van ofwel commerciële vermicomposting bakken of het maken van uw eigen.

Het belangrijkste is om een basis begrip van het proces te hebben, op welk moment kun je beslissen hoe betrokken je in het produceren van deze rijke, natuurlijke meststof wilt komen.

Wat zijn Worm Castings? (De Scoop Over Poep).

Worm gietstukken zijn letterlijk worm poep. Deze kleine ovale pellets zijn vol humusy goedheid en bieden veel voedingswaarde.

De pellets verbeteren de algehele bodemkwaliteit en beluchting. In veel gevallen kunnen wormafgietsels daadwerkelijk helpen ongewenste ongedierte zoals bladluizen en spinnenmijt af te weren.

Terwijl het humusgehalte wat water vasthoudt, verbeteren de gietstukken ook de bodemafwatering, waardoor dit een echt geweldige toevoeging is aan zowel bodem- als bodemvrije mixen.

Worm gietstukken zijn ongelooflijk gunstig voor zowel de grond als uw planten.

0 (de pH wordt als neutraal beschouwd wanneer het tussen 6.3), die helpt om de grond die alkalisch of te zuur is in balans te brengen.

Je kunt een groot medium voor het ontkiemen van zaden maken door 1 deel worm gietstukken te mengen met 3 delen zand.

Wormafgietsels zijn geurloos en werken als een natuurlijk plaagwerend middel.

Hun humusgehalte stimuleert plantengroei en versterkt het microscopische ecosysteem van de bodem.

Het stikstofgehalte in wormafgietsels verrijkt de bodem efficiënter dan andere organische materialen.

Bovenop dit alles, bevatten ze een breed scala aan essentiële voedingsstoffen, zoals:.

Vermicultuur is het verhogen van wormen, en het proces van het maken van worm gietsels staat bekend als vermicomposting.

Twee soorten wormen worden het meest gebruikt in vermicomposting:.

Deze twee soorten zijn zeer efficiënte poepen machines die leven in blad puin en mest in plaats van grond.

Je zult niet alleen deze wormen nodig hebben, maar vermicomposting bakken om ze in, die je kunt kopen of jezelf te maken (er zijn veel grote DIY projecten online beschikbaar).

Vul de bak met versnipperde krant, gedroogde bladeren, stro, of een ander soortgelijk materiaal en voeg 1⁄2 pond wormen (dit komt overeen met enkele honderden van de kleine jongens).

Om uw wormen te voeden, kunt u niet verder kijken dan de keuken.

Groenteschil zoals wortel of komkommer.

Probeer altijd vijf verschillende items te mengen, zodat uw wormen een mooie variëteit krijgen, waardoor de kwaliteit van de poep verbetert.

Dierstof (vlees, been, bloedmeel, etc.

Materie hoog in olie of watergehalte, zoals tomaten of zaden.

Deze producten kunnen uw wormen indigestie geven of bijdragen aan ongewenste problemen zoals fruitvliegen, schimmel, of vuile geuren.

Een keer per week, plaats een kleine hoeveelheid voedsel in de vermicomposting bak, beginnend in een hoek en doen een andere hoek elke week.

Het kan tot een maand duren voordat de wormen het voedsel op een bepaalde hoek afmaken, dus je hebt niet veel nodig.

Als de wormen een hoek vermijden, is er een kans dat je iets toegevoegd hebt dat de pH-niveaus verandert, of er is een ander probleem ontstaan.

Jullie moeten alle beledigende materialen en nabijgelegen beddengoed verwijderen.

Oogsten heeft de neiging om een stuk makkelijker te maken bij het gebruik van een commerciële of zelfgemaakte vermicultuurbak met meerdere niveaus.

De poep zal letterlijk doorvallen tot het lagere niveau terwijl het voedsel, beddengoed en wormen boven blijven.

In dergelijke gevallen moet je gewoon het verzamelbun dumpen in een andere container, en je hebt gedaan.

Voor bakken die een enkel niveau zijn, moet je de wormen en het beddengoed met de hand scheiden van de poep, die voornamelijk bestaat uit het zeven van de inhoud van de vuilnisbak aan uw beginhoek, dan zeven elke hoek op zijn beurt als nodig.

De worm gietstukken kunnen het best vers worden gebruikt, maar je kunt ze ook in een luchtdichte container opslaan zonder significant kwaliteitsverlies.

Je kunt ze ook in de bodem bewerken bij het planten, transplanteren of verpotten van een plant.

Ze zijn geweldig voor het toevoegen van organisch materiaal in klei of zandgronden, maar vermijd ze in organisch rijke grond zoals je de plant uiteindelijk overdosering met voedingsstoffen.

Bij het maken van een bodemvrije mix, zul je over het algemeen willen dat de worm gietstukken slechts 5 tot 10% procent van de mix vertegenwoordigen.

Vergelijk dit met een kiemmedium dat goed is voor 1⁄4 van de totale mix.

Omdat worm gietstukken hun voedingsstoffen langzaam vrijgeven, hoef je ze maar eens in de 3 maanden toe te voegen aan een buitenplant, terwijl de meeste binnenplanten slechts 1 tot 2 keer per jaar nodig hebben.

Dit is een sneller werkende vorm van worm gietstukken die gemakkelijk te maken is maar geen houdbaarheid heeft.

Poreus materiaal zoals panty's, kaasdoek, of een T-shirt.

Merk op dat er hier een aantal specificaties zijn waar je niet van mag afwijken.

Bijvoorbeeld, moet je gedistilleerd water, natuurlijk regenwater, of vers vijverwater gebruiken, zoals elk aanwezig chloor de thee zal ruïneren.

Ook, terwijl de Britten per ongeluk uitgevonden de theezak wanneer ze niet de thee uit de zijde zakjes gebruikt voor vervoer nemen, je eigenlijk WIL een zak voor uw worm gietstukken.

Alles wat poreus kan worden gebonden in een zakje zal werken.

Worm gietstukken zijn zo klein, waardoor dingen gemakkelijker dan het oogsten van losse thee materie na het gieten van een beker.

Doe de gietstukken in het midden van uw zak materiaal en bindt het gesloten.

Doe vervolgens de zak in een emmer water en laat hem's nachts steilen.

De resulterende lichtbruine vloeistof is je wormthee.

Je kunt dan de gebruikte wormgietstof gebruiken voor meststof zoals je normaal zou doen.

Om de thee te gebruiken, verdun het met de helft met chloorvrij water en voeg het toe aan een spuitbus of spuitfles.

Als u deze laatste gebruikt, moet u mogelijk de thee uitpersen om er zeker van te zijn dat er geen deeltjes zijn die het mondstuk kunnen verstoppen.

Gebruik dit om uw planten te voeden in plaats van een chemische vloeibare huisplant meststof.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame te maken en te koppelen aan Amazon.

het beste is voor in uw tuin? Neem vooral contact op met onze klantenservice.

Trachycarpus fortunei - Chinese windmolenpalm.

Maatregelen ter verificatie van klantenreviews. Uw specialist in exotische planten en bomen. Chamaerops humilis - totale hoogte 50-70 cm - pot Ø 17 cm. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier. Als u bezig bent met het aanleggen van uw terras of tuin, kunt u bij ons in één aankoop alles kopen wat u nodig hebt. Washingtonia robusta - totale hoogte 100-130 cm - pot Ø 26 cm.

Tropische palmen zijn helaas erg zeldzaam in Europa en hierdoor is de prijs hoger, maar dat maakt ze juist zo uniek!.

Trachycarpus fortunei - totale hoogte 40-60 cm - pot Ø 15 cm. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Hoe kiest u de juiste palm voor buiten? Er zijn enkele factoren waar u rekening mee kunt houden wanneer u een buitenpalm aanschaft. In het warme klimaat in deze gebieden groeien palmen overal waar u kijkt langs de boulevards, in tuinen en zelfs op het strand. Deze palmen kunnen met geen/weinig bescherming in de winter buiten blijven staan. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']'). container-order-button > span'). Washingtonia robusta multitrunk - totale hoogte 80-100 cm - pot Ø 22 cm.

Onze palmen zijn volledig geacclimatiseerd omdat wij uitsluitend palmbomen betrekken uit streken waar de winters vergelijkbaar zijn.

' + variant['variant_language_name'] + '. Een palmboom buiten in het Nederlandse klimaat klinkt misschien onmogelijk. Filter218236_checkbox:checked"). Daarna worden ze minimaal 1-3 jaar geacclimatiseerd aan het aantal lichturen in Nederland. Sabal minor - totale hoogte 50-60 cm - pot Ø 22 cm. In Wezep is niet het volledige assortiment beschikbaar. Een palm kan in het algemeen het hele jaar, behalve met vorst, gesnoeid worden. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218236").

Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218241").

Chamaerops humilis - totale hoogte 60-80 cm - pot Ø 18 cm. Chamaerops humilis - totale hoogte 60-80 cm - pot Ø 22 cm. ' + variant['pot_diameter'] + ' cm\n' + '. We helpen u bij het maken van de juiste keuze en zorgen ervoor dat u nog jarenlang plezier heeft van uw palmboom binnen of buiten. In deze periode zitten de tropische palmen in een gigantische verwarmde subtropische kas van maar liefst 40. ' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_language_name'] !== null ? '.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost tropische palmbomen

html(hNewPrice); eUnitElement.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Het is dan ook belangrijk om u voor de aanschaf van een palmboom goed te verdiepen in de diverse soorten. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218236"). Washingtonia robusta multitrunk - totale hoogte 120-140 cm - pot Ø 26 cm. Palmen kunnen goed als kuipplant gehouden worden.

Deze palmen zijn door de hoge transportkosten, al het vereiste werk en hoge kwaliteitseisen wel wat duurder dan de gemiddelde palmboom.

Een palm in pot groeit vaak wat langzamer. Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Onze palmen zijn volledig geacclimatiseerd omdat wij uitsluitend palmbomen betrekken uit streken waar de winters vergelijkbaar zijn. Een beschutte plek uit de wind kan al veel verschil maken als het aankomt op de gezondheid van uw palmbomen. Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag. Per soort zit er nog al eens verschil in factoren zoals:. Dan kunt u in het voorjaar gegarandeerd weer genieten van de prachtige groene bladeren van uw palmboom buiten!. Wij waarderen onze klanten enorm!.

Maar heeft u voldoende ruimte, kies dan vooral voor een mooie en volle buitenpalm.

Veitchia merrillii - Veitchiapalm - Manila. Wilt u uw tuin aankleden met de exotische charme van een palmboom in de volle grond? Zorg er dan voor dat u kiest voor een winterharde palmboom. Shop nu uw kamer- of buitenpalmen en geniet van de tropische uitstraling van deze prachtige planten. Houd wel rekening met voldoende afwatering. Dan weet u zeker dat de tropische palm goed kan overleven op de plaats van bestemming, en bent u 100% zeker van het ontvangen van een hoge kwalitatieve plant!. values[0]; maxDiameter = ui. Zo komen onze palmen voornamelijk uit Noord Italië. Er zijn diverse soorten palmen die zowel binnen als buiten gehouden kunnen worden, waarbij de winterharde palmen een periode van aanhoudende gematigde vorst goed kunnen overleven. U kunt eventueel extra informatie vinden op onze.

values[0]; maxHeight = ui.

container-order-button > span'). Desalniettemin is het belangrijk om u goed te verdiepen in welke soort het meest geschikt is voor de standplaats die u op het oog heeft. Een ander gedeelte is afkomstig van eigen kweek en wordt direct blootgesteld aan ons klimaat. Dankzij de grote sierlijke bladeren en de vaak ruige stam vormt een palm in de tuin een echte blikvanger. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Een van onze palmenspecialisten zal in de meeste gevallen ook meekomen bij de levering van deze geweldige palmbomen en u advies geven omtrent de verzorging.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen